Baclava
Ingrediente :
500 g aluat de foi (2 pachete), 100 g ulei sau unt, 150 g nuci, 50 g
fistic, 50 g migdale, 275 g miere, 3 linguri suc de portocala, sucul
de la o jumatate de lamaie
Preparare :
Se desfac foile de aluat. Se pune folie de aluminiu pe fundul unui
vas termorezistent (acesta trebuie sa aiba ca marime jumatate dintr-o foaie de aluat). Daca preferati fara foaie de aluminiu, ungeti bine
cu ulei fundul formei, altfel este foarte dificil sa scoateti baclavaua
la final. Se unge bine folia (care are si margini destul de inalte) cu
ulei. Se topeste untul. Se taie in doua fiecare foaie de aluat. Se
macina bine nucile, fisticul si migdalele. Se amesteca bine. Se
aseaza prima foaie de aluat in forma termorezistenta si se unge cu
unt/ulei. Se pun nucile si se continua asezarea randurilor. Se
incheie cu o foaie de aluat. Pentru o mai buna dispunere a sosului,
se taie patratele sau romburi, dupa preferinta, chiar inainte de a se
introduce la cuptor. Se da la cuptorul incins la 180 grade Celsius
pe raftul de jos 15 minute dupa care se muta pe gratarul din mijloc
si se coace 30 de minute. Intre timp se incalzeste mierea si se
adauga sucul de portocale si de lamaie. Se toarna siropul obtinut
peste baclavaua scoasa din cuptor si se lasa peste noapte sa se
patrunda. Se scoate cu grija cu tot cu folia de aluminiu si se
indeparteaza folia. Se aseaza pe o tava. Se taie cuburi si se
serveste presarat cu fistic macinat. (cel mai bine iese baclavaua
folosind foi speciale de baclava, care se gasesc de obicei in
magazinele cu specific turcesc)
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu