Omleta pufoasa si alte sfaturi utile
- Pentru ca omleta sa fie pufoasa, bateti bine jumatate din albusuri intr-un castron. In spuma, combinati apoi unul cate unul galbenusurile si puneti la urma restul de albus batut separat.
- Cand fierbeti oua, puneti in apa o lingurita de otet sau de sare. Daca le lasati sa clocoteasca 3 minute, vor fi oua fierte moi, cand clocotesc 5-7 minute, ouale vor fi potrivit de tari. Fierte mai mult de 11 minute, acestea vor avea galbenusurile vinetii si se vor digera foarte greu.
- Cand intr-un preparat (salata, rulada de carne) se folosesc jumatate de galbenus, alegeti oua mari, care au
galbenusuri voluminoase.
- De cate ori pregatiti omleta, puneti la fiecare doua oua batute o lingurita de faina dezlegata cu putin lapte sau smantana proaspata.
- Cand serviti oua la micul dejun, nu le aduceti curatate pe masa, ci in coaja. Aspectul placut este cu atat mai
atragator cand sunt curatate pe loc, de fiecare oaspete.
- Niciodata orezul, pastele fainoase nu se vor lipi in timpul fierberii (de vas ori intre ele) daca in apa de fierbere veti pune de la bun inceput o lingura cu unt sau putin ulei.
- Inainte de a incepe sa frecati galbenusurile pentru maioneza, stropiti-le cu citeva picaturi de zeama de lamaie. Daca maioneza incepe sa se taie, adaugati o lingurita de apa rece.
- Merele pregatite pentru prajituri stropiti-le cu putina zeama de lamaie. Acestea vor ramane albe, apetisante.
- Piureul de cartofi va fi alb si mai pufos daca il veti bate cu lapte dulce fierbinte si o lingura de margarina netopita.
- Dati ceapa tocata prin putina faina si aceasta nu se va mai arde la calit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu