- Aveti nevoie de sos la salata de cruditati? Daca nu aveti maioneza, pregatiti-l din: sardina in ulei (din cutie) bine frecata pana devine o pasta, pe care o diluati cu 3-4 lingurite de iaurt. Decorati salata si puneti putin piper.
- Puneti in piureul de cartofi 2 linguri de smantana (de caimac, chiar) si 1 albus batut spuma. Gustul va fi deosebit, piureul mai pufos.
- Pastrati cojile de lamaie. Daca s -au uscat, puneti-le 2 ore in apa si frecati cu ele platoul de Jena in care aduceti la masa un preparat cu peste (plachie, prajit, fript, rasol). Gustul preparatului va fi deosebit de placut.
- Cand pregatiti o salata de fructe, fie ele chiar din conserve, puneti fructele in castron si in siropul de zahar, stoarceti zeama de la o jumatate de lamaie. Turnati siropul peste fructe cu 5 minute inainte de a servi salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu