Cum se prepara o mancare gustoasa


          Pentru a prepara o mancare gustoasa, gospodina trebuie sa aiba la indemana tot ceea ce este necesar, in cantitate suficienta si de buna calitate. Apoi, ea trebuie sa urmareasca foarte atent retetele pe care le face, supraveghind cu grija fierberea sau frigerea alimentelor. Trebuie sa recunoasteti ca o mancare gustoasa va produce o placere ce nu este de neglijat. Prin urmare, alimentele necesare hranei trebuie preparate astfel incat sa fie placute la gust si sa aiba un aspect atragator.
           Fiecare gospodina trebuie sa fie constienta de rolul si importanta pe care o are stiinta de a prepara o mancare gustoasa, si sa incerce sa-si insuseasca aceasta stiinta si sa o puna in folosul ei si al familiei sale.
           In activitatea lor, gospodinele trebuie sa profite de experienta indelungata a celor care au multi ani de practica in toate ramurile artei culinare.
           O masa prezentata in conditii de curatenie sclipitoare, cu mancaruri gustoase si variate, prezentate frumos de gospodina, va contribui, fara doar si poate, la deschiderea apetitului, la mentinerea sanatatii si, nu in ultimul rand, a fericirii familiei.

TIMPUL- cat trebuie tinute la cuptor fripturile din diferite feluri de carne:

Carne de manzat: 1 ora 20 minute
Carne de vitel(capac): 1 ora 10 minute
Gaina: 1 1/2- 2 ore
Curca: 3 - 3 1/2 ore
Rata: 1 ora 30 minute
Gasca: 3 1/2 - 4 ore
Pui: 1 ora
Miel: 1 1/2 - 2 ore
Purcel: 2 1/2 - 3 ore
Carne de porc (cotlete sau pulpa): 2 ore
Vanat: 2 - 2 1/2 ore

TIMPUL necesar pentru prajitul carnii si pestelui in tigaie
Snitel de vitel: 8 - 10 minute
Snitel de porc: 10 - 15 minute
Snitel de vaca: 15 - 20 minute
Miel: 10 - 15 minute
Muschi de vaca: 10 -15 minute
Muschi de vitel: 8 - 10 minute
Peste: 10- 20 minute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu