Ghiveci de legume
Ingrediente :
500 g cartofi,
500 g mazare,
500 g dovlecei,
1 vanata mijlocie,
500 g rosii,
500 g morcovi,
1 praz, 1 ardei gras,
jumatate ceasca de ulei,
3 cepe mijlocii, o mina de marar si una de patrunjel,
2-3 foi de dafin
Preparare :
Se curata ceapa, prazul si ardeiul, se taie solzi si se prajesc la foc
potrivit in ulei, intr-o cratita incapatoare. Se adauga pe rand,
cartofii si vanata taiate cubulete, mazarea, dovlecelul taiat rondele.
Se lasa sa se dinstuie cateva minute si se pune cam un pahar de
apa, cu grija sa nu fie acoperite legumele de tot. Cand cartofii sunt
aproape fierti, se adauga rosiile decojite si taiate cuburi. Se adauga
usturoi dupa gust, se sareaza si se pipereaza si se adauga foile de
dafin. Se mai lasa sa fiarba la foc mic, cu capac, 10 minute. Se
adauga la final, dupa ce s-a stins focul, verdeata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu