Bruschetta al pomodoro


Ingrediente :
8 rosii mari, bine coapte, 
5-6 frunze de busuioc, 
2 catei usturoi, 
praf de maghiran, 
1 lingura ulei de masline, 
1 bagheta, piper, ardei
iute dupa gust
Preparare :
Se taie marunt rosiile, se amesteca intr-un vas inalt cu uleiul de
masline, busuiocul tocat fin, maghiran, sare, piper, ardei iute,
usturoiul tocat fin. Se amesteca bine. Daca uleiul nu acopera
intreaga masa, se mai adauga o lingura. Se lasa sa se odihneasca
10 minute. Se taie bagheta felii nu prea subtiri. Se tapeteaza o tava
cu hirtie de copt. Se aseaza feliile de piine (nu se suprapun). Se
dau la cuptorul incins la 220-230 grade Celsius, pe raftul de sus, 3-
4 minute, pina cind se rumenesc usor. Se scot si se repartizeaza pe
ele compozitia de rosii. Se mai dau la cuptor 4-5 minute, pana cand
compozitia de rosii este calda, dar nu a fiert. Se serveste imediat,
ca aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu