Dovlecei umpluti ,de post
Ingrediente :
5 dovlecei mijlocii, 1 ceasca orez, 1 ceapa mijlocie, 1 morcov, 3-4
linguri suc de rosii, 1 mana de marar tocat fin, 1 lingurita gris, ulei,
condimente, o lingurita concentrat pentru supa de legume
Preparare :
Se taie dovleceii in doua si se scobesc cu grija de miez. Se incinge
o lingura de ulei si se prajesc la foc rapid morcovii si cepele taiate
marunt. Se adauga dupa 2-3 minute si orezul spalat. Se amesteca
si se lasa sa se caleasca cateva minute. Se presara concentratul
si se mai lasa sa se caleasca un minut. Se adauga miezul de
dovlecei (daca sunt samburi mari, acestia se indeparteaza) si se
adauga 3 cesti de apa (se foloseste aceeasi ceasca ca la orez). Se
da focul la mic, se adauga grisul si mararul, se amesteca si se
acopera. Se lasa pana cand creste orezul (daca apa scade de tot, se
mai adauga o jumatate de ceasca de apa). Dupa ce s-a fiert orezul
(aroximativ 20 minute) se umplu dovleceii cu compozitia de orez
si se aseaza pe o forma de cuptor unsa cu unt sau ulei. Se da la
cuptorul incins la foc mediu (180-190 grade Celsius), pana cand se
rumenesc usor dovleceii. Se adauga sosul de rosii si se mai lasa 10
minute
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu