Friptura gustoasa la gratar si alte sfaturi
Un adaos original pentru rulada de carne: un morcov dat pe razatoarea mica pentru amestec in tocatura si un altul fiert si rulat pe mijlocul bucatii de carne.
Pentru ca friptura la gratar sa fie mai gustoasa, lasati bucatile de carne 2 ore acoperite cu un amestec de foi de menta maruntite, ulei, sare, ceapa si usturoi tocate, si putin piper.
S-a uscat cozonacul? Taiati-l in felii si ungeti-le cu o crema proaspata pregatita astfel: separati 2 galbenusuri de albusuri, bateti albusurile spuma si lasati-le la rece: combinati galbenusurile cu 4 linguri de zahar, adaugati o lingurita de rom, 200 g de branza dulce si, la sfirsit albusurile. Dupa 2 ore veti servi o delicioasa prajitura.
Daca salamul este prea uscat sau a fost tinut prea mult timp in frigider, redati-i fragezimea astfel: muiati in vin sec o bucata de panza din bumbac, acoperiti salamul si asezati-l in frigider in compartimentul pentru legume. Umeziti panza de 2-3 ori si a treia zi veti avea salam proaspat.
Nu aveti amidon pentru apretat ? Fierbeti bine 2 linguri de orez in 3/4 litru de apa. Strecurati si folositi lichidul drept apret. Puneti o lingurita de zahar si fierul de calcat va luneca mai usor peste rufele apretate.
Dati prin masina de tocat 2 sardele sarate (numai fileurile), 2-3 linguri de masline (fara simburi), 100 g de peste din conserva, patrunjel, putin usturoi. In amestec adaugati sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Omogenizati bine pasta pe care o puteti servi pe felii de paine prajita sau pe macaroane fierte.
Este bine sa tineti minte si sa stiti sa conservati fructele pentru iarna. Asa ca, atunci cand le puneti in camara sau pivnita, nu trebuie sa le spalati. Operatia aceasta o veti face numai la consumare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu